5 Şubat 2014 Çarşamba

Doctor Who - Yabanci Dizi Online izle


Dizinin Konusu

Doctor Who, İngiliz BBC televizyonunun en köklü dizilerinden biridir. Dizinin klasikleşmiş serileri 1963 - 1989 yılları arasında yayınlanmıştır. 1996 yılında da filmi çekilmiştir. Sitemizde ele alıcağımız yeni serileri ise 2005 yılından itibaren klasik serilerin devamı olarak yayınlanmaya başlamıştır. Türkiye'de Cnbc-e 2009 sezonunda yayınlanmaya başlıcaktır.
Dizinin ana karakteri Doctor, uzaylı bir zaman yolcusudur. Geçmişte yaşadığı gezegen Gallifrey, düşmanları Dalekler tarafından son zaman savaşında yok edilmiştir. Gezegenden bir tek Doctor sağ olarak kurtulmuştur. Doğal olarak yaşayan son zaman lordudur. Kendini yenileyebilme, şekil değiştirme, ölümsüzlük gibi özelliklere sahiptir.
Tardis adlı bir uzay zaman gemisiyle yolculuk yapan Doctor, yardımcıları ile birlikte uzay ve zamanı keşfeder, problemleri çözüp hataları düzeltir, çeşitli yaratıklarla yüzleşir. Eğlenceli bir hikaye anlatımına sahip olan dizi, kimi zaman aksiyon sahneleriyle heyecanlandırırken kimi zamanda absürd sahneleriyle izleyicileri eğlendiriyor.
İngilizlerin en kült dizilerinden biri olan Doctor Who, 2005 yılından itibaren başlayan yeni serileriyle 4 sezonda 39 ödül kazanmış, 40 ödülede aday gösterilmiştir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder